OM OSS

Detta bildspel kräver JavaScript.

Magnus har båtbyggande och segling i blodet. Han satt tidigt i sin första optimistjolle och snart blev det kappsegling i såväl optimist som Ok och entonnare. Jag (Sara) har alltid hållt mig nära havet men segling blev det inte förrän jag mötte Magnus. Då seglade vi med Ellinor, en vacker Kosterskuta som Magnus morfar byggt.

Vår första längre segling gick till Medelhavet i en Wasa 360 som Magnus m.fl. byggt. Min seglingserfarenhet sträckte sig då till strandhugg i Bohuslän. En premiärsegling som hette duga alltså! ”Aldrig mer”, tänkte jag där jag satt i sittbrunnen på ett stormigt Biscaya, klamrade mig fast och trodde minst att båten skulle välta och vi försvinna ner i djupet. Men väl i hamn kändes det inte så farligt längre och vi gav oss snart ut igen.

Så småningom blev det dags för nästa båtbygge, en form placerades i trädgården. Magnus byggde och byggde, jag skötte markservicen och barnen, Joakim och Camilla, sprang emellan. De tillbringade mycket tid tillsammans med Magnus i bygget och hjälpte honom med både det ena och det andra.

Efter fem år var båten långtifrån färdig men vi ville segla tillsammans med barnen och Nausikaa sjösattes. Första seglingen gick till Danmark och Tyskland. Med ombord fanns en verktygsarsenal värdig en mindre snickerifabrik. Vid varje brygga gjorde Magnus färdig någon ytterligare del och Nausikaa blev allt finare. Vi trivdes ombord och sommaren därpå seglade vi till Holland, Frankrike och England. En spännande sommar då vi bland annat gick längs trivsamma kanaler i Holland, la till i Amsterdam, seglade uppför Themsen och förtöjde mitt i centrala London!

När hösten kom hade vi familjeråd hemma vid köksbordet. Skulle vi våga oss på en längre segling? Beslutet fattades och sedan var det bara att fokusera!

Sommaren 2004 lämnade vi Onsala för att segla mot Medelhavet. Där skulle vi tillbringa vintern i Turkiet och så tillbaka hem. Som de flesta vet blev det lite ändrade planer. Det ena gav det andra och rätt som det var hade vi korsat Atlanten! Vi seglade i Västindien några månader innan vi styrde kosan hemåt igen. Mer om denna resa kan ni läsa under fliken NAUSIKAA.

Vi hade ett fantastiskt år tillsammans med våra barn och drömmen om att någon gång ge sig iväg igen har funnits alltsedan dess…

Kommentera och dela gärna! Efter blogginlägg: klicka på ”kommentar”, på övriga sidor finns kommentarsfält längst ned på sidan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s