Norge

Juni 2010 seglade Magnus och jag mot Norge. Från Onsala gick vi direkt till Sörlandet. Vi fick en fin segling som tog ungefär ett dygn. Ankrade i en vacker vik och tog en promenad innan vi kröp till kojs. Nästa dag fortsatte vi mot västkusten. Vi hade fina dagar bland fjordar och skär, ankrade i natursköna vikar omgivna av snöklädda bergstoppar. Långa promenader i land, läste, åt gott och njöt av livet ombord. Långa ljusa sommarnätter var det också!

Så småningom kom vi till Bergen och där mönstrade fyra härliga ungdomar på; Camilla, Albin, Loe och Johanna. Vi vände söderut igen, seglade, ankrade, fiskade, badade och utforskade vikar och fjäll.  I Stavanger var vi inblåsta några dygn och då blev det fika och shopping. Perfekt i ”billiga” Norge! Från Stavanger seglade vi direkt till Resö där vi hälsade på Mauritz med familj.

Gillar man att trängas i Bohuslän ska man nog skippa norska västkusten, men om ni skulle vilja segla i stort sett ensamma längs en  spektakulärt vacker kust, ankra i andlöst vackra vikar och fjordar är Norge ett hett tips! Fast särskilt hett är det ju inte, snarare iskallt. Vi trivdes trots kylan väldigt bra i Norge och skulle gärna någon gång utforska kusten norr om Bergen.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s